Η μαγεία των αέναων ραντεβού

by - Οκτωβρίου 08, 2017

«Τα ραντεβού είναι για να γνωρίζουμε τον άλλον, αν τον ξέρουμε ήδη δεν έχουν νόημα» είπε φίλος, σύντροφος και απερίσκεπτος νέος και γλίτωσε οριακά τη φάπα που ομολογουμένως είχε μόλις κερδίσει με την αξία του. Κατά τη γνώμη μου, βεβαίως βεβαίως.
Όντως τα ραντεβού, και μάλιστα τα πρώτα, είναι για να γνωρίζουμε τον άλλον. Αλλά αυτά τα ραντεβού δεν είναι τα καλά. Είναι αυτά που η αμηχανία πάει κι έρχεται, που πας με το καλαθάκι σου για κάτι καλό και βλέπεις πως οριακά ανήκεις στην ίδια ομάδα του ζωικού βασιλείου με τον άλλον, που γυρνάς στο σπίτι και αναρωτιέσαι ποιος θα σου δώσει πίσω το χαμένο σου τρίωρο.
Εντάξει, υπάρχουν φυσικά και τα καλά πρώτα ραντεβού που η ώρα περνάει γρήγορα, ταιριάζετε και τελικά καταλήγετε σε γάμο, παιδιά κι ένα διαζυγιάκι αργότερα να έχετε να κορνιζάρετε – αλλά όλα αυτά είναι μια άλλη ιστορία που δεν με ενδιαφέρει και πολύ.
Γενικώς δηλαδή τα πρώτα ραντεβού είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει και πολύ και δεν έχω σε εκτίμηση. Τα άλλα ραντεβού όμως, αυτά που ήδη ξέρεις τον άλλον, που δεν είναι τα πρώτα αλλά τα χιλιοστά, και δεν μπορείς καν να μετρήσεις πόσες φορές το έχεις ξανακάνει αυτό με τον ίδιο άνθρωπο, αυτά εγώ τα αγαπώ και τα σέβομαι.Γιατί έχουν τη μαγεία τους. Κι αυτή τη μαγεία δεν μπορεί να πει πως την έχει ζήσει ο καθένας.

Είναι η μαγεία του να ξέρεις πως θα περάσεις καλά, θα ταιριάξεις, θα γελάσεις, πως έχεις ήδη καταλήξει σε γάμο, ίσως παιδιά, σίγουρα καυγάδες, μη και όχι, πρέπει και δεν πρέπει – και στο τέλος όμως καταλήγουν να είναι καλύτερα από όλα τα υπόλοιπα μαζί. Γιατί στα καλά τα ραντεβού δεν σε νοιάζει να γνωρίσεις τον άλλον, στα καλά τον ξέρεις ήδη και έχεις επιλέξει να είσαι εκεί ξέροντας. 
Αυτό το ταίρι ας ψάξουμε λοιπόν μικρά μου στρουμφάκια. 
Που κάνει διασκεδαστικό το χιλιοστό ραντεβού.

Ζωή σε λόγου μας!

You May Also Like

0 σχόλια