Το κομμωτήριο

by - Σεπτεμβρίου 29, 2017Το κομμωτήριο είναι το μέρος που πάνε οι κακοί άνθρωποι για να τιμωρηθούν. Ή τουλάχιστον αυτό ξεκίνησα να πιστεύω κάπου γύρω στο 2009 που δεν ήμουν καλό κορίτσι, δεν έτρωγα όλο μου το φαγητό, δεν φόραγα ζακέτα και αποφάσισα να κάνω επικό ντεκαπαζαρισμένο πυρόξανθο μαλλί. Και κάπου εκεί, ανάμεσα στα οξυζενέ και τις επισκέψεις ανά δύο εβδομάδες για ρεφλέ, βαφή, ξανά ρεφλέ και ξανά βαφή, κατάλαβα πως αυτή δεν είναι ζωή και τα παράτησα όλα για να γίνω μια ακόμη συνηθισμένη κοκκινομάλλα.
Οκτώ χρόνια μετά καταλαβαίνω πως μάλλον και πάλι δεν ήμουν καλό κορίτσι, αφού βρέθηκα για μια ακόμα φορά στο κομμωτήριο να περιμένω τη σειρά μου για ένα κουρεματάκι, να σωθούμε από την ψαλίδα βρε αδερφέ να ζήσουμε κι εμείς σαν άνθρωποι, σαν απλοί και καθημερινοί social media influencers.

Καθώς δεν μου αρέσει να πιάνω κουβέντα στο κομμωτήριο και να δίνω λογαριασμό για τη δουλειά μου, τη μαμά μου και τον γκόμενο που έχω ή δεν έχω, στην κοπέλα μου με κουρεύει – και θα έπρεπε προφανώς να το κάνει με μεγαλύτερη προσοχή αντί να μου πιάνει ψιλή κουβέντα λες και είναι ο Αϊνστάιν – βρέθηκα έρμαιο της συζήτησης της διπλανής. Και έμαθα πολλά πράματα που δεν γνώριζα.

Η Μενεγάκη σου λέει είναι απλησίαστη. Βεεεέβαια. Την είχε δει η διπλανή στο αεροδρόμιο και της φάνηκε πολύ ψηλομύτα. Και το φυσικό της μαλλί μάλλον είναι σπαστό σου λέει, γιατί με σπαστά την είδε, και ό,τι δεις με τα μάτια σου και μόνο είναι η αλήθεια – όλα τα άλλα είναι ψέμματα και πέφτεις μες τα αίματα. Η Σκορδά όμως καλό κορίτσι, βεεεέβαια, την έχει σου λέει η άλλη φίλη και στο facebook, ναι ναι, την ακολουθεί γιατί είναι και κορμάρα, αλλά το έχει κληρονομικό από τη μαμά της που είναι κι αυτή κορμάρα και ακόμα και ένα σακί να φορέσει πάνω της δείχνει τέλεια. Αλλά μάλλον είναι κάπως χαζή. Δηλαδή σου λέει η Σκορδά παίζει να είναι πιο χαζή από τη Μενεγάκη. (Δεν το λέω εγώ, έγινε ολόκληρη ψηφοφορία στο κομμωτήριο.)

Η Στεφανίδου από την άλλη πλευρά έχει γίνει σχεδόν ξανθιά σου λέει! Δύσκολο χρώμα, αλλά σάμπως καταλαβαίνεις και ακριβώς πώς είναι εκεί στα πλατό με τόσα φώτα και μακιγιάζ; Κάτι άλλο που σου λέει είναι δύσκολο να καταλάβεις είναι τι παίζει με τη Σπυροπούλου. Με τίποτα δεν μπορεί να την ψυχολογήσει σου λέει, καλή είναι, κακή, άστα μεγάλο δράμα και βάσανο να μην μπορείς να καταλάβεις από πού κρατάει η σκούφια της κάθε παρουσιάστριας. Κι εμένα αυτό με στενοχωρούσε πρώτα από όλα και την έκοψα την τηλεόραση. Γιατί με τόσες που έβλεπα προβληματιζόμουν και εντάξει δεν μπορώ να πηγαίνω και κάθε βδομάδα στο κομμωτήριο για να μου λύνονται όλες αυτές οι απορίες.

Και πέρασαν οι μήνες μετά απο εκείνη την επική επίσκεψη στην κόλαση και τώρα πρέπει να ξαναπάω για κούρεμα και όλο το αναβάλλω και το σκέφτομαι τις νύχτες με πόνο ψυχής. Αλλά όπως όλα τα αρνητικά, ακόμα κι η επιστροφή μου στο κομμωτήριο φαίνεται να έχει τα θετικά της.

Γιατί σου λέει χώρισαν Λασκαράκη-Τσιμιτσέλης κι εγώ θέλω να μάθω γιατί αυτό το κορίτσι έμεινε μόνο του.

Ζωή σε λόγου μας!

You May Also Like

0 σχόλια